İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Ülkeler' forumunda Merve tarafından 19 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. İngiltere Vizesi İçin Gerekli Belgeler

    İngiltere Vizesi İçin Neler Gerekli

    İşveren olarak İngiltere Vizesi
    - Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İngiltere konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe (ingilizce)
    - Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi ve İngilizce Tercümesi
    - Vergi Levhasının Fotokopisi ve İngilizce Tercümesi
    - İmza Sirküleri Fotokopisi ve İngilizce Tercümesi
    - Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi ve İngilizce Tercümesi
    - Banka Hesap Cüzdan Fotokopisi
    - Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
    - Kredi Kartları Fotokopisi
    - Otel Ve Uçak Rezervasyonları, (ingilizce)
    - Ticari Seyahatleriniz İçin İngiltere deki Firmadan Davetiye (İngiltere'den gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse İngiltere konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
    - 2 Resim (Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış)
    - Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
    - Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

    Bordrolu çalışan olarak İngiltere Vizesi
    - Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İngiltere konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe. (İngilizce)
    - Şirketin imza sirküleri ve İngilizce Tercümesi
    - Vergi levhasının fotokopisi ve İngilizce Tercümesi
    - Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi ve İngilizce Tercümesi
    - Ticari sicil gazetesi fotokopisi ve İngilizce Tercümesi
    - Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
    - 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
    - Son üç aylık bordro fotokopisi
    - Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
    - Gayrimenkul tapu fotokopisi
    - Kredi kartları fotokopisi
    - Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, (İngilizce)
    - Ticari Seyahatleriniz İçin İngiltere deki Firmadan Davetiye (İngiltere'den gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse İngiltere konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
    - 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış)
    - Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
    - Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

    Ev Hanımı olarak İngiltere Vizesi
    - İngiltere konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe ve İngilizce Tercümesi
    - Gayrimenkul tapu fotokopisi
    - Hesap cüzdan fotokopisi
    - Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
    - 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış)
    - Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
    - Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
    - Eşinin geçerli yada eski İngiltere vizesi varsa fotokopileri

    Öğrenci olarak İngiltere Vizesi
    - İngiltere Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe ve İngilizce Tercümesi
    - Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi ve İngilizce Tercümesi
    - 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan İngiltere ye seyahat edebilmesi için muvafakat name
    - Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
    - 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış)
    - Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
    - Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
    - Anne veya Babanın geçerli yada eski İngiltere vizesi varsa fotokopileri

    Emekli olarak İngiltere Vizesi
    - İngiltere Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe ve İngilizce Tercümesi
    - Emekli cüzdanı fotokopisi
    - Sağlık karnesi fotokopisi
    - Gayrimenkul tapu fotokopisi
    - Banka cüzdan fotokopisi
    - 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış)
    - Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
    - Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


    alıntı