İngilizlerin Yemekleri

'Ülkeler' forumunda Masal tarafından 6 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. İngilizlerin Geleneksel Yemekleri


    İngilizlerin Meşhur Yemekleri


    İngilizlerin oldukça geleneksel ve bugün hala bozulmamış, yaygın bir yemek kültürleri vardır. Kullanılan malzemelerden pişirme tekniklerine kadar son derece farklı bir yapı içeren bu mutfak, geleneksel yapının üzerine, geçmişteki büyük İngiliz imparatorluğunun kazanımlarını ekleyerek klasik Akdeniz Mutfağını geride bırakmayı başarmıştır.Genel olarak İngilizlerin ekmekle araları pek yoktur. Yemek esnasında ekmek yerine patates ya da pirinç yemeyi tercih ederler. Buna son yıllarda bulgur da eklenmiştir.

    Roast beef and Yorkshire pudding; İngiltere’nin geleneksel Pazar öğle yemeğidir. Un, yumurta, ve sütten yapılır. Yağlanıp fırınlanır ve genelde soslanarak servis edilir. Diğer pudingler gibi tatlı olarak yenmez; başlangıç yemeği olarak veya ana yemeğin yanında yenir.

    Roast Meats; Kızartma için genelde biftek, domuz, kuzu veya piliç kullanılır. nadiren de olsa ördek, kaz veya hindi yenir. Biftek sıcak, beyaz yabanturpu sosu, domuz elma sosu, kuzu ise yeşil nane ile yenir.

    Shepherds Pie; Kuzu kıyma, üzerine patates püresi ve tendelenmiş peynir dökülmüş sebze.

    Gammon Steak with egg; Yumurtalı domuz jambonu.

    Hotpot; Et ve sebzelerden yapılan bir çeşit türlü.

    Black Pudding (Kanlı Puding); Siyah sosie benzer. İrice domuzların kurutulmuş etlerinden yapılır. Kahvaltıda yenir.

    Lancashire hotpot; Kuzu ve ‘black pudding’ ve üzerlerinde dilimlenmiş patates yavaşça pişirilir.