İngilizlerin Özel Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 30 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Geleneksel İngiliz Yemekleri

    İngilizlerin Yemekleri Özel

    Roast beef and Yorkshire pudding
    Un, yumurta, ve sütten yapılır. Yağlanıp fırınlanır ve genelde soslanarak servis edilir. Diğer pudingler gibi tatlı olarak yenmez; başlangıç yemeği olarak veya ana yemeğin yanında yenir.

    Toad-in-the-Hole (tereyağlı kızartılmış sosis)
    Yorkshire Pudding’e benzer ama tereyağın içerisine pişirmeden önce sosisler konur.

    Roast Meats ( fırında iki saate yakın pişirilir)
    Kızartma için genelde biftek, domuz, kuzu veya piliç kullanılır. nadiren de olsa ördek, kaz veya hindi yenir.

    Fish and chips
    Balık tavada un, tereyağ ve malt sirkeye bulanmış patateslerle kızartılır. İngiltere’nin en ünlü geleneksel yemeğidir.

    Ploughman's Lunch
    Genellikle pub’larda yenir. Bir parça peynir, salatalık turşusu, turşulanmış soğan ve ekmek.

    Shepherds Pie
    Kuzu kıyma, üzerine patates püresi ve tendelenmiş peynir dökülmüş sebze.

    Gammon Steak with egg
    Yumurtalı domuz jambonu.

    Hotpot
    Et ve sebzelerden yapılan bir çeşit türlü.

    Bubble & Squeak
    Patates ve havuç beraber kızartılır ve servis edilir.

    İngliz kahvaltısı
    Yumurta, salam, sosis, kızarmış ekmek, mantar, fasulye.

    Bangers and Mash
    Patates püresi ve sosis. ‘Banger’ sosise İngilizlerin verdiği isimdir.

    Black Pudding (Kanlı Puding)
    Siyah sosie benzer. İrice domuzların kurutulmuş etlerinden yapılır. Kahvaltıda yenir.

    Lancashire hotpot
    Kuzu ve ‘black pudding’ ve üzerlerinde dilimlenmiş patates yavaşça pişirilir.

    Cumberland sausage
    Çocukların en sevdiği yemeklerdendir.


    alıntı