İncirli Tatlı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 28 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. İncirli Tatlı Tarifi

    İncirli Tatlı Malzemeleri:
    1 Su bardağı un
    1 Su bardağı şeker
    3 Yumurta
    1 Su bardağı ceviz
    6 Adet kuru incir (Islatılmış, ince ince doğranmış)
    1 Paket kabartma tozu

    Şerbeti için;
    1.5 Su bardağı su
    Yarım su bardağı şeker
    1 Yemek kaşığı neskafe

    Muhallebi İçin;
    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı un
    1lt süt
    5 yemek kaşığı toz şeker
    İnmeye yakın 50gr tereyağı
    Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
    2 Yemek kaşığı nişasta
    2 Yemek kaşığı un
    1 Litre süt
    5 Yemek kaşığı toz şeker
    50 Gram tereyağı
    1 Poşet toz krem şanti

    [​IMG]


    İncirli Tatlısı Yapılışı: Yumurta ile şekeri çırpın. Ceviz (iri parçalar halinde), kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. En son inciri ilave edip, yağlanmış kalıba dökün. 160 derecede pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişirmemiz gerekiyor).
    Fırından çıkınca 3-4 dakika bekletip şerbetini kaynatmadan karıştırıp üstüne gezdirin. 5 Dakika sonra muhallebisini üzerine dökün. İyice soğutuyoruz, buzdolabında 2-3 saat kadar beklemesi gerekiyor.
    Muhallebinin Tarifi : Tencereye sütü ve şekeri koyup karıştırın. Karıştırırken unu ve nişastayı yavaş yavaş dökün. Pişirin, göz göz olmaya başlayınca yağı içine atın. 1-2 Dakika daha pişirip ateşten alın. 5 Dakika dinlendirdikten sonra toz krem şantiyi içine döküp iyice çırpın.

    alıntı