İncirli Sütlü Tatlı

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 23 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü İncirli Tatlı Tarifi


    Malzemeleri

    -18 iri incir

    -150 gr hazır kek

    - 1 su bardağı kırmızı şarap

    - 1 litre süt

    -1 su bardağı tozşeker

    - Yarım su bardağı pirinç unu

    -2 yumurta sarısı

    -5 çorba kaşığı file badem

    [​IMG]

    Yapılışı

    İncirleri yıkayıp kurulayın ve 12 tanesini halka şeklinde dilimleyin. Kalan incirleri elma gibi dilimleyin. Halka ve elma dilimi şeklinde doğranmış incirleri şarapta bekletin. Keki küp şeklinde doğrayın.Muhallebi için yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Süt, tozşeker, pirinç unu ve 2 yumurta sarısını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.İncir halkalarını küçük cam kâselerin kenarlarına yerleştirin. Keklerin yarısını paylaştırıp muhallebinin yarısını ilave edin. Kalan kek ve muhallebiyi değişimli olarak ilave edip üzerini incir dilimleri ve file bademlerle süsleyin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.