İncirli Kek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. İncirli Kek Tarifi


    İncirli Kek Malzemeleri

    - 6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
    -1 su bardağı un
    -1 su bardağı şeker
    -1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
    - 1 çay bardağı süt
    - 3 yumurta
    - 1 tatlı kaşığı tarçın
    -1 paket vanilya
    -1 paket kabartma tozu

    İncirli Kek Muhallebisi

    -4 su bardağı süt
    -2 çorba kaşığı nişasta
    - 3 çorba kaşığı un
    - 6 yemek kaşığı şeker
    - 1 çorba kaşığı tereyağı
    -1 poşet toz sade krem şanti

    [​IMG]

    İncirli Kek Yapılışı

    Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.

    Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayın.Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpın Kıvamı biraz koyu olacak.

    Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
    Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirin.