İncir Tatlısı Tarifi Resimli

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve EyLüL tarafından 20 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. EyLüL Üye


    Resimli İncir Tatlısı Tarifi
    [/B]
    6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
    1 su bardağı ceviz içi
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı un
    3 yumurta
    1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

    Şerbetinin yapılışı için kullanılacak malzemeler:
    1,5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı nescafe
    Yarım su bardağı toz şeker

    Muhallebi yapılışında kullanılacak malzemeler:
    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı un
    1 litre süt
    5 yemek kaşığı toz şeker
    İnmeye yakın 50gr tereyağı
    Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

    [​IMG]
    Kek yapılışında kullanılacak malzemeler:

    İncirli tatlı tarifi:
    1.Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
    2.Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
    3.Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
    4.Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
    Son düzenleme: 8 Ocak 2013