İncir Reçeli,İncir Reçeli Tarifi,incir reçeli nasıl yapılır-resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 17 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. kuru incir reçeli tarifi,incir reçeli tarifleri,incir reçeli nasıl yapılır,incir reçeli yemek tarifi,türk incir reçeli tarifi,kuru incir reçeli,incir tatlısı tarifi,ham incir reçeli


    ham incir reçeli

    [​IMG]

    MALZEMELER
    1,5 kg ham incir
    1,5 kg Toz şeker
    1 adet limonun suyu
    1,5 su bardağı su

    HAZIRLANIŞI
    1. Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın ve 5-6 dakika haşlayın.
    2. Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu bir kaba alıp 3-4 dakika bekletin.
    3. Bu esnada tekrar temiz su kaynatın.
    4. Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın.
    5. 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın.
    6. Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin.
    7. Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatın.
    8. Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın.
    9. Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üzerine ters çevirerek soğutun.
    NOT:İsterseniz incirlerin bir kısmının içine karanfil koyarak bambaşka bir lezzet elde edebilirsiniz.

    Kuru incir reçeli

    [​IMG]

    Malzemeler :

    4 su bardağı toz şeker

    3 su bardağı su

    Yarım kg kuru incir

    1/4 limon suyu



    Yapılışı :

    İncirleri akşamdan suya koyup bir gece bekletelim. Ertesi gün incirleri, şeker ve suyla birlikte kaynatalım. İncirler yumuşayıp şerbeti iyice koyulaşınca limon sıkıp biraz daha kaynatalım. Ateşten alıp kavanozlara dolduralım.

    AFİYET OLSUN...