İmam Bayıldı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu



  1. [​IMG]

    malzemeler:

    5 patlıcan
    2 su bardağı sıvıyağ
    2 kuru soğan
    6-7 diş sarımsak
    7 sivribiber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    6 domates
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    yarım demet maydanoz
    1 limonun suyu
    hazırlanması:

    1. patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. köklerini ayırmayacak biçimde yeşil kısımlarını koparın. (kökü ayırırsanız patlıcanlar yayılabilir.)

    2. soyduktan sonra kızdırılmış 2 su bardağı sıvıyağda patlıcanları bütün olarak önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın. (bütün olmazsa yağı içine çekip kararabilirler. ayrıca ateşin nispeten yüksek olmasına özen gösterin. ateş kısık olursa çekilen yağ oranı da artar.) hepsini kızarttıktan sonra kağıt havlulun üzerine alın.

    3. soğanları halka halka doğrayın. sarımsakları ve biberleri de minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada öldürün. üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. domatesler bıraktığı suyu hafif çekip koyulaşana kadar kavurun. tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip ateşi söndürün.

    4. patlıcanları fırın tepsisine dizin. ortalarını kaşık yardımıyla çizgi şeklinde açın. içine malzemeleri doldurun. dilerseniz üzerlerine yarım sivrirbiber koyun. tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökün. limon suyunu patlıcanların üzerine gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.


    Afiyet olsun..
     



  2. Cevap: İmam Bayıldı

    Tarifini merak etmiştim.. ilkkez deniceğim.. emeğine sağlık yaren
     



  3. Cevap: İmam Bayıldı

    bende yiyecem he bana ne hala hala. kesene bereket yaren ;)
     



  4. Cevap: İmam Bayıldı

    Hafif olmasını dilerseniz patlıcanları kızartmadan fırınlayarakta(hafif közlenmiş olarak)aynı işlemi yapabilirsiniz..
    Afiyet olsun..:f40:
     



  5. Cevap: İmam Bayıldı

    Açlıktan bayılacam şimdi. Kim pişirdi. Nerde. Kokusu taaa buralara geldi. Öğlearası yemek saati geldi zaten. Hemen bir porsiyon alabilirim.:f10:
     



  6. Cevap: İmam Bayıldı

    konuyu dağıtmak değil amacım ama imam bayıldı bu değil benim bildiğim yada yöreden yöreye değişiyorsa olabilir ama bildiğim imam bayıldı bu değil bu aynı karnı yarık versiyonu:f20:
     



  7. Cevap: İmam Bayıldı

    Haklısın Nergizcim çok fazla bu isimle biliniyor..valla bizim oralarda imam bayıldı da karnı yarıkta aynı isimle yapıldığı için şaşmış olabilirim..:f40:
     



  8. Cevap: İmam Bayıldı

    kabul ediyorum çok güzel görünüyor ha imam bayıldı ha karnı yarık:f196:
    yemek programı gibi yorum yaptım ay:f30::f30::f30:
     



  9. Cevap: İmam Bayıldı

    Valla ben pek sevmem patlıcan yemeklerini ama şimdi açım ya çok güzel göründü gözüme..:f106:
    Teşekkürler Yaren Ablacımm..
     



  10. Cevap: İmam Bayıldı

    oooofff olsada yesekk :)
     



  11. Cevap: İmam Bayıldı

    Karnı yarıkta olsa, imam bayıldıda ben yememmmm :f1:
    yav yemediğim ne kadar sebze varsa bunda toplanmış :f20:
     



  12. Cevap: İmam Bayıldı

    Yorumlara bakınca sadece imam bayılmamış, herkes bayılmış... :)