İmam Bayıldı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 1 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. İmam Bayıldı nasıl yapılır
    Resimli İmam Bayıldı yapılışı


    İmam Bayıldı için gerekli malzemeler

    Altı yemek kaşığı zeytinyağı
    Beş diş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    Bir çay bardağı su
    Kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
    Yeteri kadar tuz
    Üç adet domates
    Dört tane kemer patlıcanı
    Beş adet kuru soğan

    [​IMG]

    Yapılışı

    Patlıcanların saplarını kesiyoruz alacalı soyuyoruz
    15 dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz
    Patlıcanları süzüyoruz ve kuruluyoruz
    Bir tavanın içersine sıvıyağını koyup, patlıcanları kızartıyoruz
    Kızartılmış patlıcanları tepsiye yerleştiriyoruz ve ortalarından boylamasına kesiyoruz
    Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz
    Soğanları büyük büyük piyazlık şekilde doğruyoruz
    Bir tavanı içersine soğanları koyuyoruz biraz zeytinyağı ve tuz ekleyip kavuruyoruz
    Üzerine doğramış sarımsaklar ilave ediyoruz ve birkaç dakika daha kavurmaya devam ediyoruz
    Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğrayıp soğanların yanına ekliyoruz
    Hazırladığımız bu harcı patlıcanların ortasına döküyoruz
    İki yemek kaşığı zeytinyağını patlıcanın üzerinde geziyoruz
    Bir çay bardağı suyu tepsiye döküyoruz
    Yaklaşık 20 dakika duracak şekilde fırına sürüyoruz