İlkbahar Kozmik Beden Temizliği

'Kadınca' forumunda Elfida tarafından 1 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kozmik beden temizliği nedir
    İlkbahar kozmik beden temizliği nasıl yapılır
    Kozmik beden temizliğinde tüketilecek besinler

    Kozmik beden temizliği ; ilkbaharda mart, nisan, mayıs aylarında, sonbaharda ise eylül, ekim, kasım aylarında ayın gökteki hareketine göre, yine gökteki ayın(kameri) 9.günü başlanır, 15. günü bitirilir. 15. gün dolunayda kozmik beden temizliği, lavman, detoks, arınma yapılarak, karaciğer, safra ve kalın bağırsak temizliği yapılmış olur.
    Herkesin yalnız başına evinde yapabileceği 1 haftalık kozmik beden temizliği için yapılması gerekenlerin başında;
    birinci olarak beslenme alışkanlığımızı değiştirmek,
    İkinci olarak bedene alacağımız bitki sularıyla beslenmeyi uygulamamız, üçüncü olarak da bir hafta metodlu olarak sulu lavman, detoks uygulaması gelir.
    7inci güne özel 1 bardak zeytin yağı ve 1 bardak limon suyunu akşamları yudum yudum planlı olarak anlatıldığı gibi kullanıp içerek gece yatılır. Beden ve karaciğer sıcak tutulur. Programın 8inci günü yani ayın(gökteki ayın) 15’inden 16’sına geçilen sabah yine lavman, detoks yaparak temizlenip, arınma gerçekleştirilir. Lavman metodunun bir gün daha devam edilmesi önerilir.
    Kozmik beden temizliğinde tüketilecek besinler nelerdir?
    *Lahana
    *Havuç
    *Yeşil Elma
    *Kırmızı Pancar
    *Ispanak
    *Maydanoz
    *Roka
    *Tere
    Hergün sabahları uygulanacak olan sıkılmış sebze ve meyve suyunun En uygunu 500gr hazırlanmış havuç, elma ve kırmızı pancar suyudur.
    Bu su kalın bağırsak ve ince bağırsak içindeki kasları ve sinirleri besler, güçlendirir ve yeniler. Bu karışım her sabah içilmeli ancak aşağıdaki rahatsızları bulunanlar bu karışımın içine ekleme yapmalıdır.
    Eğer bu malzemeler bir arada bulunamazsa her gün sadece havuç suyu veya o mevsimde bulunabilen sebzelerin suları içilebilir.
    Kalın bağırsağa normal peristaltik hareketini kazandırmak için öğle ve akşam yemek menüsüne yeterli miktarda sebze, meyve, kabuklu bulgur gibi lif bakımından zengin besinler eklemek gerekir..
    Kalın bağırsağın peristaltik hareketini sağlayan en etkili meyve ve sebzeler; incir, kara erik, üzüm, ceviz, hurma gibi kuru meyveler, havuç, pancar ve taze lahana ve mevsimlik sebzelerdir. Yenen meyve ve sebzeler kalın bağırsağın içinde şişer, hacim ve kütle kazanır. Bu da peristaltik hareket refleksinin oluşmasını sağlar. Kolit hastasi olanların sadece lahana tüketmesi doğru değildir. Gaz hissi oluşturur. Patatesle birlikte kullanılması önerilir.
    Sebze ve meyve dişinda kalın bağırsak sindirimine yardımcı olan diğer gıdalar bal, bitkisel kabuklu buğday lapası, bütün diğer meyve ve sebze sularıdır.
    Her günboyunca 300-500 gr. bu meyve ve sebzelerin suları içilmelidir.
    Eğer tüketilen sebze ve meyveler şişkinlik yapıyor ve gaz oluşturuyorsa, sadece az haşlama sebze tüketilir.
    Mevsime uygun olan meyve ve sebzelerden az miktarda alınır
    Gıdalar şayet gaz oluşumuna ve şişkinliğe sebep oluyorsa, taze fasulye, bezelye, soğan, lahana ve pancar gibi gıdalar haşlama ve sıcak, az pişirilmiş olarak yenebilir, çiğ olarak yenmemelidir.
    Gaz oluşumunu önlemenin, reflü, ülser ve diğer mide rahatsızlıklarının çözüm yolu ise taze çiğ lahana suyuna patates suyu katarak içmektir. Çok yoğun gaz problemi olanlara lahanayı haşlayarak suyunun tüketilmesi önerilir.