İkliçe (Paskalya Çöreği) Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 19 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli İkliçe (Paskalya Çöreği) Tarifi



    [​IMG]


    Paskalya Çöreği Malzemeler:

    50 gram mahlep
    50 gr dövülmüş anason
    çörek otu
    2 adet yumurta
    500 gr un
    300 gr şeker
    2 çay kaşığı tarçın
    1 litre süt
    50 gram yaş maya

    Paskalya Çöreği Yapılışı:

    Paskalya çöreği için Bütün malzemeler unla beraber yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edildikten sonra çöreklere istenilen şekil verilip üzerleri yumurtalanıp 30 dakika fermante edilmeye bırakılır. 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir.