İki Renkli Biber Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 28 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. İki Renkli Biber Çorbası
    Resimli İki Renkli Biber Çorbası Tarifi
    İki Renkli Biber Çorbası nasıl yapılır,
    İki Renkli Biber Çorbasının yapımı Tarifi

    [​IMG]

    Kullanılan Malzemeler:
    Sebze Suyu (6 su bardağı sebze suyu için) :

    2.1 adet pırasa, 2-3 parçaya kesilmiş

    3.1 adet kuru soğan, soyulup iki parçaya kesilmiş

    4.1 adet havuç, soyulup 2 parçaya bölünmüş

    5.10 adet mantar, iri iri dilimlenmiş

    6.1 adet kereviz sapı, 2-3 parçaya bölünmüş (kereviz sapı bulamazsanız, kerevizin kendisini kullanabilirsiniz)

    7.Yarım demet maydanoz

    8.10 adet tane karabiber

    9.1 adet defne yaprağı

    10.7 su bardağı su



    12.Közlenmiş Sarı Biber Çorbası :

    13.2 yemek kaşığı zeytinyağı

    14.Yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından

    15.Yarım havuç, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş

    16.Yarım kereviz sapı, dilimlenmiş

    17.2.5 su bardağı sebze suyu

    18.4 adet sarı biber, közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış

    19.Yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)

    20.Tuz ve öğütülmüş tane karabiber

    21.Süslemek için maydanoz yaprağı



    23.Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası :

    24.2 yemek kaşığı zeytinyağı

    25.Yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından

    26.Yarım havuç, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş

    27.Yarım kereviz sapı, dilimlenmiş

    28.2.5 su bardağı sebze suyu

    29.4 adet kırmızı biber, közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış

    30.Yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)

    31.Tuz ve öğütülmüş tane karabiber

    32.Süslemek için maydanoz yaprağı
    Hazırlık
    1.Sebze Suyu :

    2.Genişçe bir tencerenin içine hazırladığınız bütün malzemeleri koyun. Üzerine suyu ekleyin.

    3.Kaynayana kadar hızlı, daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirin.

    4.Süzdürün ve çorbalarınızda, pilavlarınızda kullanın.
    Tarifin Hazırlanışı
    1.Közlenmiş Sarı Biber Çorbası :

    2.Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin.

    3.Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin.

    4.Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin.

    5.Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin.



    8.Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası :

    9.Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin.

    10.Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin.

    11.Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin.

    12.Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
    alıntı