İkbalin Patlıcan Çorbası Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Gelincik tarafından 10 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler
    2 Adet Patlıcan
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Su Bardağı Et Suyu
    1 Su Bardağı Süt
    1 Adet Yumurta Sarısı
    1 Adet Limon Suyu
    Kırmızıbiber, Kimyon
    Tuz , Karabiber
    2 Çorba Kaşığı Ceviz

    Yemeğin Tarifi
    2 Adet patlıcanı ateşte közleyin. Kabuklarını soyup, ince ince kıyın. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Patlıcanları 1 çorba kaşığı unla kavurun. 2 su bardağı et suyunu ekleyip karıştırarak yumuşak bir kıvama getirin.
    1 su bardağı süt, 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 adet limonun suyunu çırpıp çorbaya ilave edin. Kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri 10 dakika kaynatın.
    Tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine küp küp doğranmış kızarmış patlıcan ve ceviz serpip servis yapın.
     



  2. Cevap: İkbalin Patlıcan Çorbası Tarifi

    Közlemesi salata olarak tercihimdir.Patlıcandan çorbadamı oluyormuş.:f20:üstelik ceviz eklenerek.
    Damak tadını bozmayacak şekildeyse içilebilir.