İkbalin Kıevskı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Gelincik tarafından 10 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler

    1/ 2 bardak tereyağı
    Kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
    8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çıkarılıp hafifçe yassıltılmış)
    1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 adet dövülmüş karanfil
    1 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak
    Biraz tuz ve karabiber 1/ 2 bardak un
    2 yumurta ( çırpılmış)
    Galeta unu
    Tarif Bilgileri


    Yapılışı

    1. Tavuk gögüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltin.
    2. Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın. Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarmısak, tuz ve karabiber katın ve sekiz eşit kısma bölün.
    3. Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldüğü gibi bu içten koyup rulo biçiminde sarın; buzdolabında bekletin.
    4. Tavuk sarmalarını önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak ya da kızartma tavasında kızartın. Kızartılan tavukları kağıt üzerine çıkartın. Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin.
     



  2. Cevap: İkbalin Kıevskı Tarifi

    tavuk kiveski güzel bir yemek biliyorum bunu :)