İkbalin Kapalı Pizza Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 20 Mart 2009 tarihinde açılan konu



  1. [​IMG]

    Malzemeler

    4 su b. un
    1 p. kuru maya
    3 çorba k. zeytinyağı
    1 tatlı k. tuz
    su

    Sosu için:

    2 domates
    1 çorba ka. domates salçası
    1 diş sarmısak
    2 çorba k. zeytinyağı

    Harcı için:

    Sucuk
    sosis
    zeytin
    kaşar peyniri

    Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,3 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket kuru maya üzerine alabilidiği kadar ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru dinlendirin.Hamuru 4 parçaya bölün.Parçalara böldüğünüz hamurları merdane ile açın.Sosu için domatesleri kesip parçalayıca alın.Üzerine salça,sarımsak,zeytinyağı ilave edip tüm malzemeyi parçalayıcıdan geçirin.

    Hamurların ortasına sostan dökün.Sosun üzerine kaşar peynir rendesi ve ekleyin.Üzerine sucuk,sosis,zeytin ilave edin.Üzerine tekrar kaşar peynir rendesi serpin.Hamurun uçlarını kapatın.Pizzaları fırın tepsisine alınyumurta sarısını sürün . Önceden ısıtılmış 200 dercelik fırında pişirin.

    Afiyet olsun..​