İftarda Yapılacak Yemekler

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 24 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. İftarda Yapılacak Pratik Yemekler


    İftarda Ne Pişirsem


    Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi

    Domatesli Şehriye Çorbası İçin Malzemeler:

    1 demet maydanoz

    tuz

    2 adet domates

    1 çay bardağı sıvı yağ

    ½ paket şehriye

    1 adet limon

    [​IMG]

    Domatesli Şehriye Çorbası Yapılışı:

    Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip servis yapın, Afiyet Olsun...


    Bademli Et Sote Tarifi


    Bademli Et Sote İçin Malzemeler:

    500gr yağsız dana eti

    Bir su bardağı soyulmuş badem

    3 Yemek kaşığı zeytinyağı

    5 Yemek kaşığı soya sosu

    1 Tatlı kaşığı nişasta

    8 adet yeşil biber

    [​IMG]

    Bademli Et Sote Yapılışı:

    Etleri kuş başı doğrayın. Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın. Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun.Tencerede zeytinyağını iyice kızdırın.Etleri yağda kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumuşatın.Daha sonra soya sosunu ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Servis yapmadan önce bademleri koyun ve servis yapın.

    Mercimekli Kolay Börek Tarifi

    Mercimekli Kolay Börek İçin Malzemeler:

    3 adet hazır yufka

    yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

    2 adet yumurta

    10 yemek kaşığı sıvı yağ

    2 orta boy kuru soğan

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 çay kaşığı karabiber

    Üzeri için susam

    [​IMG]

    Mercimekli Kolay Börek Yapılışı:

    Börek içi yapılışı: ince doğranmış soğanı, 5 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Haşlanmış mercimek, tuz ve karabiberi ekleyip, 2-3 dak pişirin.

    Yufkaların harcı için; Yumurtanın birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın ve kalanları çırpıp, süt ve 5 yemek kaşığı yağ ile karıştırın. 3 adet yufkayı aralarına harçtan sürerek üst üste koyun. Üçgen şekilli 12 parçaya bölün. İç malzemesini koyup kenarlarını kapatıp rulo halinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarınısı sürün üzerine susam ya da çerekotu atıp pişirin.

    Sünger Tatlısı Tarifi

    Sünger Tatlısı İçin Malzemeler:

    3 yumurta

    1 çay bardağı şeker

    1 su bardağı taze yoğurt

    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    2 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    Şerbeti İçin;

    3 su bardağı şeker

    3 su bardağı su

    Sünger Tatlısı Yapılışı: Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar iyice çırpın. Yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Unu katıp karışana kadar çırpın ve hamuru yağlanmış tepsiye dökün.
    Tatlıyı soğuk fırına koyup, fırını 200 dereceye ayarlayın. Şurup için gerekli şeker ve suyu kek pişerken çırpıcıyla şeker eriyene kadar karıştırın. Tatlı fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra şurubu tatlının üstüne dökün.

    Afiyet Olsun...