İftarda Tavuk Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 23 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Tavuk Yemek Tarifleri


    Tavuk Yemekleri İftarda


    Tavuk Sote

    Tavuk Sote İçin Malzemeler:

    500 gr tavuk göğüs

    1 adet soğan

    3 adet sivri biber

    2 adet domates

    500 gr mantar

    Karabiber, tuz, kırmızıbiber, kekik

    1 kaşık tereyağı, bir miktar zeytinyağı

    Tavuk Sote Yapılışı:

    Tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyup kızardıktan sonra doğranmış soğan ve biberleri koyun. Başka bir tencerede doğramış olduğunuz tavuğu haşlayın. Soğanlar kızardıktan sonra mantarı da tencereye koyun ve suyunu çekene kadar haşlayın. Birazcık salça ekleyin ve domatesleri ilave edin. Haşlamış olduğunuz tavuğu da soğan,biber, domates, mantar karışımına ekleyin birazcık su koyun ve pişmeye bırakın. Afiyet Olsun...

    Peynirli Tavuk

    Peynirli Tavuk İçin Malzemeler:

    1 tavuk gögsü

    125 gr hellim peynir

    2 tane soğan

    1 tane domates

    2 adet biber

    1 adet kırmızı biber

    1 kase mantar

    biberiye,karabiber, tuz

    sıvıyağı

    Peynirli Tavuk Yapılışı:


    Öncelikle soğanları doğrayalım, tencereye alalım, küp doğranmış tavuk eti ve sıvıyağı ilave edip sote edelim. Üzerine doğranmış mantar ilave edilir kavurmaya devam edelim. Doğranmış biberi ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim. Hellim peynirini küp doğrayıp yemeğe katalım kavurmaya devam edelim.
    Küp doğradığımız domates ve biberiyeyi ilave edelim, tuzu ve baharatlarını ayarlayıp pişmeye bırakalım.


    Beşamelli Tavuk Kapama

    Beşamelli Tavuk Kapama İçin Malzemeler:

    6 adet tavuk but

    2 adet kabak

    4-6 dis sarimsak

    3 yemek kasigi zeytinyagi

    yarim demet dere otu ve maydonoz (ince kiyilmis)

    tuz ve karabiber​

    Beşamel sos icin;

    2 su bardagi sut(500ml)

    2 yemek kasigi tereyagi(50gr)

    2 yemek kasigi un

    1 yumurta

    muskat rendesi​

    Üzerine 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri.


    Beşamelli Tavuk Kapama Yapılışı:

    Tencereye tavuk butlari ve 1 subardagi su, tuz koyup haslayin. Sarimsaklari ince ince dograyip siyi yagla birlikte soteleyin. İçersine rendelenmis kabağı koyup sotelemeye devam edin.Tuz, karabiber ilave edip ocaktan indirin.Daha sonra ince ince kiyilmis dere otu ve maydonuzu ilave edip karistirin.

    Besamel sos icin tereyagi tencerede eritin unu ilave edip ,hafif pembe renk olana kadar karistirarak kavurun.
    Sutu ilave edip surekli karistirarak pisirin. Ocaktan indirdikten sonra, bir yumurta ve muskat rendesi ekleyip karistirin. Daha önce haşlanan tavuk butlarini kemiklerinden ayiklayip ,firin kabina (yayarak) koyun. Uzerine onceden sotelenen sebzeleri guzelce yayin. Daha sonra besamel sos ile uzerini kaplayip, rendelenmis kasar serpistirin. Fırına pişmeye bırakın.

    Fırında Üzümlü Tavuk Tarifi

    Fırında Üzümlü Tavuk İçin Malzemeler:

    1 kg tavuk kanat

    2 adet soğan

    1 çay kaşığı kuş üzümü

    1 tatlı kaşığı köri

    1 tatlı kaşığı kekik

    1 çay bardağı sıvıyağ

    Fırında Üzümlü Tavuk Yapılışı:

    Soğanlar halka şeklinde doğranıp tepsiye dizilir. Aralarına kuş üzümü serpilir.Başka bir kapta yağ, köri, kekik harmanlandıktan sonra tavuk kanatları bu harca bulanır. Bir saat dinlendirilen tavuk kanatları soğanların üzerine dizilir.Yaklaşık 200 °C fırında 40-45 dk. pişirilir.