İftarda Misafirlerime Ne Pişirsem

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 20 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. İftar Menüsü


    İftarda Ne Pişirsem



    Yayla Çorbası:

    Yayla Çorbası İçin Malzemeler:

    1 yemek kaşığı un

    4 yemek kaşığı pirinç (pirinci haşlamak için 2 bardak su)

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 su bardağı yoğurt

    4 su bardağı et suyu

    1 adet yumurta

    kuru nane

    kırmızı pul biber

    Yayla Çorbası Yapılışı:

    Pirinci iki bardak suyla haşlayın. Bir kaşık tereyağında hafif kavurduğunuz una 4 bardak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika kadar kaynatın.

    Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. İçine istediğiniz miktarda nane ve kırmızı biber katın,bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.

    [​IMG]

    Kabak Dolması

    Kabak Dolması İçin Malzemeler:

    4 tane kabak

    İç harcı;

    250-300 gr(2 çay bardağı) kıyma

    1 çay bardağı pirinç

    1 tatlı kaşığı salça

    Tuz, kimyon, karabiber

    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sos için;
    1 tatlı kaşığı salça

    2 tane domates

    sıvı yağ

    Kabak Dolması Yapılışı:

    Kıyma, pirinç, sıvıyağ, salça, soğan(rendelenmiş), kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri ile soyun. Sonra oyacak ile içlerini oyup, hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun. Tencereye sıvı yağ koyun salça ve domates rendesini bir iki dakika soteledikten sonra tencereye kabakları sıralayın. Kabakların hizasına kadar su koyun, tuzunu da ekleyin pişmeye bırakın.

    [​IMG]

    Vişneli Parfe Tarifi

    Vişneli Parfe İçin Malzemeler:

    Yarim paket margarin

    1 Paket petibör bisküvi

    2 Su bardagi süt

    1 Paket(2 Poset) kremsanti

    1 Su bardagi çekilmis visne

    1 paket visne jölesi

    2 Adet yumurta

    Vişneli Parfe Yapılışı:

    Bisküvileri blendirdan geçirerek un haline getirin. Eritilip sogutulmus margarini bisküvilerle karistirin. Yuvarlak firin kalibina bu karisimi dökün. Krem santiyi 2 su bardagi süt ile karistirin. Çirparak krema kivamina getirin. Visneleri çok fazla ezilmeyecek sekilde blendirdan geçirin. Visne jölesini 3 fincan sicak su ile karistirarak hazirlayin. Yumurtalari bir kap içinde iyice çirpin. Kremsantiyi, visne jölesini ve yumurtalari karistirin ve bisküvilerin üzerine dökün. Buzlukta donana kadar beklettikten sonra servis yapin.


    [​IMG]