İftarda En Güzel Yemekler

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 24 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. İftarda Güzel Yemekler



    İftarda En Güzel Yemek Tarifleri


    Domatesli Telşehriye Çorbası


    Gerekli Malzemeler

    1 demet maydanoz
    ½ litre su
    yeteri kadar tuz
    2 adet domates
    1 çay bardağı sıvı yağ
    ½ paket tel şehriye
    1 adet limon


    [​IMG]

    Çorbanın Yapılışı
    Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir

    Karnıyarık Tarifi

    Gerekli Malzemeler

    250 gr. kıyma
    1/3 bardak çiçek yağı
    2 çorba kasığı margarin 1 bardak et suyu
    1/2 demet maydanoz
    Karabiber ve tuz
    6 adet orta boy patlıcan
    3 adet soğan
    3 adet domates

    [​IMG]

    Yemeğin Yapılışı

    Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın. Sonra, içinde bol tuza bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonraGerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın. Soğanlari zar şeklinde doğrayın. Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın.Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, soğanla rı 1-2 dakika Kavurun. Kıymanın 4 / 5 ‘ini ilave edip kavurmaya devam edin. KıymalarSuyunu salip da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe renk alınca, ateşten alin ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyun.Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sıcak et suyunu üzerlerine döküp fırında veya ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirin.Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.Afiyet olsun…

    Bademli Üzümlü Pilav Yapılışı


    Gerekli Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    1 çay bardağı kuru üzüm
    1 su bardağından az file badem
    2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
    3 su bardağı kaynar su tuz
    isteğe göre 1,5 adet et bulyon

    [​IMG]

    Pilavın Yapılışı

    Pirinç 3-4 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dakika bekletilir. Bekletilen pirinçler son bir kez yıkanarak iyice süzülür. Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir.
    Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 10 dakika kadar dinlendirilerek servis yapılır.



    Yayla Çorbası



    Gerekli Malzemeler

    2 yemek kaşığı nane
    1 yemek kaşığı tuzot
    1 küp tavuk bulyon
    2 su bardağı yoğurt
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı un
    1 kahve fincanı pirinç

    [​IMG]

    Çorbanın Yapılışı

    Tencereye 5 su bardağı suyu, pirinci, tavuk bulyonu, tuzotu ve bir yemek kaşığı sıvı yağı koyuyoruz ve ateşin üzerine alıyoruz. Diğer taraftan yoğurdu, yumurtalayı, unu derin bir kapta mikserle 5 dk. çırpıyoruz. Tenceredeki pirinçleri dağılana kadar kaynatıyoruz. Daha sonra yoğurt karışımını tencereye ekliyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. Küçük bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ve naneyi kızdırıyoruz. Daha sonra bir süzgeç yardımıyla naneli yağı süzüyoruz. Çorbayı ateşten alıp, süzdüğümüz yağı üzerine dökün servis yapın..

    Leziz Pilav Tarifi


    Gerekli Malzemeler
    2 yemek kaşığı kuru üzüm,
    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    2 su bardağı pirinç,
    3,5 su bardağı tavuk suyu,
    4 yemek kaşığı tereyağ,
    1 çay kaşığı yenibahar,
    1 çay kaşığı karabiber,
    Tuz
    4 adet havuç,
    1 çay bardağı nohut,
    1 adet tavuk göğsü,

    [​IMG]

    Pilavın Yapılışı
    Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün. Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın. Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın. Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın. Fıstıkları ekleyip kavurun. Havuçları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin. Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın. Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın

    Patates Musakka


    Gerekli Malzemeler

    1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
    2 adet küp doğranmış domates
    250 gr. kıyma
    1 adet kuru soğan
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı un
    1 yemek kaşığı salça
    Yeterince karabiber ve tuz
    1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

    [​IMG]

    Yemeğin Yapılışı

    Önce patates, soğan ve kıymayı kızgın yağda kızartın. Domatesi ekledikten sonra içine yumurtayı da kırıp biraz daha kızartın. Tuz, un, salça, pirinç ve karabiberini de ilave edip elde yoğurun. Sonra bu karışımı fırın kabına alıp 10 dakika fırınlayın. Sonra servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis yapın.

    Acele Tatlı Tarifi


    Gerekli Malzemeler

    4adet elma,
    3adet muz,
    1/2 kg süt,
    vanilyalı puding,
    pudra şekeri

    Tatlının Yapılışı

    Elmaları küp küp doğrayıp pudra şekeriyle karıştırın. Pudingi hazırlayın. Kaselere elmayı koyun üzerine puding dökün en sona yuvarlak doğradığınız muzlardan süsleme yapın. Soğuyunca servis yapın..