İftarda Çorba Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 14 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. İftar Çorba Tarifleri


    Ramazanda Çorba Tarifleri


    Patates Çorbası Tarifi

    Malzemeler:

    3 tavuk suyu

    700 gr. patates (soyulmuş ve 3 cm. x 3 cm. küp küp kesilmiş)

    2 dii sarımsak (ince doğranmış)

    1 adet orta boy soğan (ince dilimlenmiş)

    1 adet orta boy kereviz (soyulmuş ve 3 cm.x3 cm. küp küp kesilmiş)

    30 gr. tereyağı

    2 yemek kaşığı sıvı yağ

    4 yemek kaşığı krema

    2 dal taze soğan (ince dilimlenmiş)

    2 dal maydanoz (ince doğranmış)

    Tuz, karabiber, Kimyon,Pul biber

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Tereyağı ve sıvı yağı ActiCook'a koyun; soğan ve sarımsakları ilave edip harlı ateşte, kapağı açık olarak, pembeleşinceye kadar kavurun. Patates, kereviz ve tavuk suyunu ekleyip ActiCook'un kapağını kapatın. 1. programı seçin ve 8 dakikaya ayarlayın.

    Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün. Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın.

    Çorbayı el blender'i ile püre haline getirin. Tuz, karabiber, krema, kimyon ve pul biber ilave edin. Taze soğan ve maydanoz ile süsleyip servis yapın.

    İftar Çorbası Tarifi:

    Malzemeler:

    1 çorba kaşığı margarin

    2 çorba kaşığı un

    1 adet yumurta

    4 su bardağı su

    tuz

    Üzeri için:

    1 tatlı kaşığı margarin

    1 çay kaşığı kırmızıbiber

    1 çay kaşığı nane

    Yapılışı:

    Bir tencereye 1 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, yumurta ve tuzu koyalım. Malzemeyi iyice çırpalım, 4 su bardağı suyu soğuk olarak ilave edelim. Tencereyi ocağa alıp 5 dakika kaynatalım. Çorbayı indirmeye yakın üzeri için, küçük bir tavada margarin, kırmızı biber ve naneyi 20 saniye kadar kızdıralım. Servis tabaklarına koyduğumuz çorbanın üzerine 1 tatlı kaşığı biberli yağdan gezdirelim. Sıcak olarak sevris yapalım.

    Süt Çorbası Tarifi

    Malzemeler:

    4 su bardağı süt

    3 yemek kaşığı yağ

    2 bardak domates suyu

    tuz

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Çiğ sütü tencereye boşaltın, içine domates suyunu ekleyin, karıştırarak ocağa alın. Yağ ile tuzu ekledikten sonra çorba kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın, kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın ve pişen çorbayı ocaktan indirin.

    Süt çorbası servise hazırdır.


    Mercimekli Nohutlu Soğuk Çorba Tarifi

    Malzemeler:

    1 kg yoğurt

    1 su bardağı haşlanmış nohut

    1 çay bardağı yeşil mercimek

    1 çay bardağı pirinç

    1 tutam dere otu

    1 tutam nane

    zeytin yağı, tuz

    Yapılışı:

    Mercimeği ve pirinci ayrı ayrı haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve soğuk sudan geçirin. Yoğurdu iyice çırpın. İstediğiniz kıvama göre su katabilirsiniz. Yoğurdun içine haşlanmış ve soğumuş nohut, mercimek ve pirinci ilave edin.
    Dereotunu ve naneyi doğrayıp yoğurda ilave edin. Tuzun ve zeytin yağını da döküp karıştırın.
    Servis ederken üzerine yine doğranmış dereotunu ve zeytin yağını dökün.

    Afiyet olsun…