İftarda Ara Yemekler

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 23 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. İftarda Ara Yemeklerde Ne Yenmeli


    İftarda Sofralarında Ara Yemekler Nelerdir



    İftar sofralarında ara yemeklerde genellikle hafif yiyecekler tüketilmelidir.

    İftarda ana yemeklerden sonra gelen lezzetli ara sıcaklarda sizlere alternatif tarifler sunuyoruz:

    Beşamel Soslu Lazanya Tarifi


    Malzemeler

    10 parça lazanya
    300 gr. kıyma
    3 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 soğan
    2 sivribiber
    2 domates
    2 yemek kaşığı biber salçası
    karabiber
    tuz
    3 su bardağı süt (Beşamel Sos İçin)
    3 yemek kaşığı un (Beşamel Sos İçin)
    100 gr. margarin (Beşamel Sos İçin)
    50 gr. tereyağı (Beşamel Sos İçin)
    tuz (Beşamel Sos İçin)

    Yapılışı


    Önce soğan ufak doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kavurulur. İnce doğranan biberler eklenip kavurulur. Kıyma ve baharatlar eklenir.

    Domatesler rendelenir ve 2 kaşık biber salçası ile beraber kıyma harcına eklenir. Suyunu çekene dek karıştırarak pişirilir. Beşamel sos için margarin ve tereyağını birlikte eritilip un ekleynir. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak hafif kahverengileşene kadar kavurulur.

    Kahverengileştiğinde 3 bardak sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başlayınca tuz eklenir ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edilir. (Hazırlanan bu beşamel sos, lazanyaları yumuşatacağı için normalden biraz daha cıvık olmalıdır.) Yağlanmış bir fırın kabına (orta boy dikdörtgen borcam olabilir) ince bir tabaka beşamel sos sürülüp 2 ad. lazanya yaprağını dizilir (boş kalan bölümlere lazanyayı kırıp yerleştirebilirsiniz).

    Üzerine biraz beşamel sos sürülür. Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan bir miktar eklenir. Tekrar lazanya yaprağı koyulur.

    Kıymalı harç - beşamel sos -lazanya işlemini 3 kez tekrarladıktan sonra en üst kata beşamel sos dökülüp onun üzerine de kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dk. kadar pişirilir.

    Afiyet olsun...

    [​IMG]

    Brokoli Sufle Tarifi

    Malzemeler

    350 gr. brokoli
    1 çay bardağı krema
    2 adet yumurta
    2 diş sarımsak
    karabiber
    pulbiber
    tuz

    [​IMG]


    Yapılışı


    Bir tencereye su koyup kaynatın ve brokolileri haşlayın. Pişirdiğiniz brokolileri mutfak robotundan geçirin. Üzerine, yumurta, krema, sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

    Bu karışımı küçük fırın kaplarına yerleştirin. Fırın tepsisine kapları dizin ve kapların yarısına gelecek şekilde tepsiyi su ile doldurun.

    Önceden 180 C’ de ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk. pişirin ve sıcak olarak servis edin.

    Afiyet Olsun...