İftara Hafif Yemekler

'Ramazan ve Oruç' forumunda zamaneanne tarafından 17 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. İftarda Hafif Yemekler Yemek


    İftarda Yemekler Yemenin Önemi


    İftarda pek çok insan yemek sonrası mide sorunlarından şikayet eder. Halbuki bu şikayetleri hafif yemekler yiyerek ve yediklerinize dikkat ederek azaltmak mümkün.

    En önemlisi, iftarda ve sahurda birdenbire ve çok fazla yemekle mideyi doldurmamak. Ani mide gerginliği, hem tansiyon yükselmesine hem de nörolojik hormonların hızlı salgılanmasına yol açar. Az ve sık aralıklarla yemek en idealidir.

    Yemeklerin seçiminde ise, çok yağlı, çok tuzlu ve aşırı tatlı gıdalardan kaçınmak gerekir. Bunların yerine hazmı kolay, mide bağırsak sisteminde uzun süre kalacak lifli ve selülozlu yiyecek tercih edilmeli.

    İftara peynir, zeytin gibi basit yiyeceklerle başlanması, normal yemeğe ise saat 20.00-21.00 sıralarında geçilmesi daha iyi olur. Normal bir insanın günlük su ihtiyacı 2-2,5 litredir. O nedenle mümkün olduğu kadar 6-8 bardak kadar su, gece boyunca mutlaka tüketilmeli. Bunun yanında meyve suyu, ayran gibi sıvı içecekler de alınabilir.