İftara Hafif Tatlı Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 18 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. İftara Yapılacak Hafif Tatlı Tarifleri


    İftara Hangi Tatlı Tarifleri Yapılır


    LİMON PELTESİ

    [​IMG]


    Malzemeler

    1 su bardağı limon suyu (Lütfen hazır olmasın)
    3 su bardağı su
    10 yemek kaşığı şeker
    4 yemek kaşığı buğday nişastası (Yarı tepeli olacak)
    1 limon kabuğu rendesi (küçük boy)

    Limon peltesi nasıl yapılır?

    Suyu, limon suyunu, şeker ve nişastayı tencereye koyup karıştırma teliyle iyice karıştırın.
    Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
    Tamamen kaynadıktan sonra ocaktan alıp dilediğiniz boy kaselere paylaştırın.
    Ben 6 adet kaseye paylaştırdım.
    Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 4-5 saat sonra servis edin.
    Kaseyi kenarlarını oynatarak başka bir servis tabağına ters çevirebilir, çevirmeden de ikram edebilirsiniz.


    ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI

    [​IMG]

    Malzemeler

    8 adet etimek
    Islatmak için: 1 çay bardağı süt
    Çilekli muhallebi için:
    1 su bardağı çilek püresi
    1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve normal su karışık
    1.5 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı şeker
    Klasik muhallebi için:
    2 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı şeker
    1 yumurta sarısı
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    1 çay kaşığı vanilya
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    Üzeri için: Hindistan cevizi

    Nasıl yapılır?

    Etimekleri borcama dizin. 1 çay bardağı ılık sütle özellikle kenar kısımlarını ıslatın. Daha yumuşak seviyorsanız süt miktarını artırın. Daha tatlı isterseniz, süte biraz şeker ekleyin.
    Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin.
    Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
    Ayrı bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin.
    Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üzerine dökün.
    Soğuyana kadar dışarıda bekletin. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın. En az 2-3 saat bekleyen tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.


    LİMONLU VE BADEMLİ MUHALLEBİ

    [​IMG]

    Malzeme:

    1 su bardagı toz şeker

    1 çorba kaşıgı nişasta

    2 çorba kaşıgı pirinç unu

    1 limonun rendelenmiş kabugu

    4 su bardagı süt

    4 limonun suyu

    1 tatlı kaşıgı hindistan cevizi

    100 gr. çekilmiş badem

    1 paket kremşanti

    2 paket kakaolu bisküvi


    YAPILIŞI

    Şeker nişasta pirinç unu rendelenmiş limon kabugu süt ve limon suyunu bir tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyulaşmaya başladıgında hindistan cevizi ve badem tozunu ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
    Kremşantiyi tarifine göre hazırlayın. Spatula yardımı ile çok karıştırmadan muhallebiye ilave edin. Bisküvileri un haline getirin. Kupları bir kat bisküvi Bir kat muhallebi şeklinde doldurun. Üstlerini istediginiz gibi süsleyerek üzerlerini strech folyoyla kapatıp buzdolabında bekletin.