İftara Bugün Ne Pişirsem

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 15 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. İftara Bugün Ne Pişirmeli



    İftara Bugün Ne Pişirsem Bir Günlük İftar Menüsü

    İftara sofralarınız için bir günlük iftar menüsü iftar için yemek tarifleri...

    Şehriye Çorbası


    Malzemesi:

    5 adet domates
    2 çorba kaşığı tereyağı
    8 su bardağı et, ya da tavuk suyu
    2 kahve fincanı arpa şehriye
    Tuz
    Karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Domatesleri rendeleyip tel süzgeçten geçirdikten sonra çorba tenceresine alın. Tereyağı ilave ederek domates püresini 5 dakika kadar pişirin.

    Tencereye kaynar et, ya da tavuk suyunu da ekleyip, tuzunu kontrol ettikten sonra arpa şehriyeyi koyun. Ateşi kısarak kaynatın.Şehriyeler yumuşayıp uzayıncaya kadar pişirin. Servis kasesine boşaltın. İsterseniz biraz da karabiber veya kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun..

    Patlcan Ezme


    Malzemeler:

    6 Patlıcan (topan patlıcan öneririm)
    5 kaşık zeytinyağı
    Yarım limon suyu
    4 diş sarımsak, tuz, karabiber,
    Süzme yoğurt



    [​IMG]


    Yapılışı

    Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İyice ezip tabağa alın. Üzerine kararmaması için limonu gezdirin. Sarımsakları rendeleyin veya ezin. Sarmısak miktarını isteğinize bağlı olarak ekleyin.Zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt ekleyip iyice karıştırıp servis tabağına alın. Dilerseniz üzerini kırmızı pulbiber ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun..

    Izgara Tavuk


    Malzemeler:

    1/2 kilo tavuk göğsü fleto

    1 kaşık margarin veya tereyağı

    Tuz, karabiber, kimyon, nane, isot, kekik, pul biber

    [​IMG]

    Tarifi:

    Tavuk göğüslerini küçük parmağınız inceliğinde veya biraz daha ince uzunlamasına bölün. Tuz ve baharatlardan arzu ettiğiniz kadar ekleyin. Ben yarım kilo tavuk fleto için hepsinden birer çay kaşığı koyuyorum. İyice karıştırın.


    Teflon bir tavada yağı eritin,kızdırın. Tavukları tavaya tek sıra olarak yerleştirin. Tavukların yumuşak ve mangal tadında olması için yüksek ateşte pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Sıcak servis edin.

    Sebzeli Plav

    Sebzeli Pilav

    Malzemeler:

    2 su bardağı baldo pirinç
    3 çorba kaşığı konserve mısır
    3 çorba kaşığı garnitür
    1 tablet tavuk/et bulyon
    4 su bardağı su
    1-2 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Teflon tencerenize önce margarin, garnitür (hazır garnitür kullanmak istemezseniz havuç, patates ve bezelyeleri haşalayıp ekleyebilirsiniz) ve mısırı ekleyip biraz kavurun.

    Pirinç,tuz, bulyon ve su eklenip karıştırılır. Göz göz olup suyunu çekince üzerine havlu peçete koyularak demlenmeye bırakılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun..

    VOLCANO

    Malzemeler:

    85 gr un
    100 gr toz şeker
    125 gr bitter çikolata
    5 adet yumurta
    125 gr tereyağı

    Üzeri için:
    Kaymaklı dondurma
    Çilek
    Muz

    [​IMG]


    Yapılışı:

    Çikolata benmari usulü eritilir.(Yani çikolata bir tencereye yada erimeyecek bir kaba konulur.Bir tencereye su konup ocakta kaynatılır.Çikolatalı kap içerisine su girmeyecek şekilde tencerenin içerisine oturtulur, bu şekilde eritme işlemine benmari usulü eritme denilir. )

    Yumurtaların sarıları ile beyazları ayrı ayrı çırpılır.Yumurta sarıları, şeker ve un iyice çırpılır. Yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpılır ve iki karışım tahta kaşık ile karıştırarak birleştirilir.

    Sufle kaplarının içi yağlanıp unlanır fazla un silkelenir. Çikolatalı karışım kaplara boşaltılıp dolaba alınır. Servis yapılacağı zaman ise fırını önceden 160-170 derecede 5 dakıka ısıtıp 7-10 dakika pişirilir. (pişirmede değişiklik olduğu için üzeri sıvı olmayacak, şekilde çatlamaya başladığı anda hazır olur. Aksi taktirde cıvık olursa kalıptan çıkarken dağılır yada çok pişerse içinden sıcak çikolata akmaz kek gibi olur.) İyi takip etmek gerekir.

    Fırından çıkınca 2 dk.dinlendirin. Ters çevirip, dondurma, muz ve çilek dilimleri ve taze nane ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.