iftar yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 17 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. PRENSES TAVUK

    Malzemeler
    4 adet tavuk göğsü (kol kısmı ile birlikte)
    1 bardak pirinç
    1 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı sıvıyağı
    1 yemek kaşığı fıstık içi
    2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
    4 adet kereviz sapı
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı un
    1 bardak su
    Tuz
    Karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık ve tuzlu suda ıslatın. Tavuk göğüslerini açın. Dövüp, inceltin. Büyük bir teflon tavada her tarafını kızartın. Kenarda bekletin.
    Soğanları sıvıyağda pembeleştirin. Fıstıklarla birlikte pirinci 10 dakika kavurun. Kuş üzümünü atın. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine 1 bardak su koyup, pişirin. Ocaktan alınca dereotunu ilave edip, karıştırın.
    Tavukların içine hazırladığınız harçtan doldurun. Açılmaması için, göğsün üst tarafındaki kol kısmından kereviz sapıyla bağlayın.
    Tavukları fırın kabına dizin. Üzerine margarini ve 1 bardak suyla karıştırdığınız unu dökün. 175 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin
    .


    [​IMG]
     



  2. ellerine sağlık BLUE:f40: harika görünüyorlar:f40: :f40:
     



  3. ayy ne güzel görünüyo eline saglık Blue
     



  4. Ellerine sağlık arkadaşım
    ben bu tavuğu pişiririm birde oturur afiyetle yerim :f106:
     



  5. Ben kereviz sapı koymadan bir deneyeyim bakalım nasıl olcak..Teşekkürler bluee..:f40:
     



  6. Ellerine sağlık Blue
    Eminim görünüşü kadar lezzetlidirde
    Paylaşım için teşekkürler.
     



  7. Ellerine sağlık Blue.
    Bakmakta geç kaldım sanırım tok ağırlaması zor olur derler yaa yarın aç karnına tekrar bakarım.
     



  8. selam blue.harika görünüyorlar.acaba açımda ondanmı.ama yokya şu şekle bakarmısınız fevkaladeninde fevkindeler bence 10 üzerinden 10.harikasın devamını bekliyoruz başaşçı .şey pardon blue ustad....