İftar yemekleri Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 15 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. İftar yemekleri Resimli ,
    Resimli İftar Yemekleri
    İftar yemekleri Tarifleri Resimli




    [​IMG]
    Fırın Kebabı Tarifi
    5 kişilik
    Malzemeleri :-1,6 kg. kemikli kuzu budu
    200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
    tuz
    500 gr. domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy)

    Fırın Kebabı Tarifi
    Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:-1,6 kg. kemikli kuzu budu – 200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) -tuz 500 gr. domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy) Yapılışı:1. Eti bir kaba koyun. Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak

    Yapılışı: 1. Eti bir kaba koyun. Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak karıştırın. Kalan 2 domatesi ince ince dilimleyin.
    2. Fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın. Etleri yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp, düzgünce yayın. Üzerlerini domates dilimleri ile kaplayın. Tepsiyi fırına sürüp domateslerin üzeri yanmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 1 saat


    Kabak Çiçeği Dolması
    [​IMG]
    Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Yapılışı
    Gerekli malzemeleri ; 20 adet kabak çiçeği
    2 kuru soğan
    3-4 diş sarımsak
    1,5 su bardağı pirinç
    3 çorba kaşığı çam fıstığı
    3 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    Tuz, karabiber
    Yapılışı : 1 pirinçleri bir kâsede ıslatıp 20 dakika bekletin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup incecik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş üzümü, tuz ve baharatı pirince


    Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi

    [​IMG]

    Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi
    Malzemeleri: – 8 adet tavuk pirzola
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 tutam kuru adaçayı yaprağı
    1 dal taze biberiye
    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Tuz
    Yapılışı : 1. Marinatı (terbiye) hazırlamak için zeytinyağını bir kâseye koyun. Adaçayı yapraklarını yağın içine ufalayın. Biberiye yapraklarını dalından sıyırın. Toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırın.
    2, Tavuk pirzolaları kemiğinden tutup etli kısımların her iki tarafını karışıma bulayın. Etleri bir tabağa dizip üzerini folyo ile kapatın 2 saat kadar