İftar yemeği yerken dikkat edilecek noktalar

'Ramazan ve Oruç' forumunda Nalan tarafından 29 Nisan 2013 tarihinde açılan konu


  1. İftarda boş mideye birden yüklenmek yanlıştır. İftar yemeği yavaş yavaş ve küçük porsiyonlar halinde yenmelidir. Azar azar, iyice çiğneyerek ve sık aralıklarla besin tüketimi yapılmalı ayrıca çok yağlı, çok tuzlu ve aşır tatlı besinlerden kaçınmak gereklidir.

    Gün boyu aç kalınacağı için mide ve bağırsak sisteminde uzun süre kalan ve kana geçiş hızı düşük olan esmer tahıl ürünleri ile sebzeler, salatalar tercih etmek, iftar sonrası yaşanacak olan rahatsızlıkları engeller. Çorba, kahvaltılık ürünler ve salata ile oruç açıldıktan 1-2 saat sonra ana öğünü tüketmek, hem metabolizmayı çalıştırmak hem de boş mideye birden yemek yemenin yol açabileceği sağlık sorunlarını engellemek adına önemlidir.