İftar İçin Yemek Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 22 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Köfteli Çorba
    [​IMG]


    Malzemeler


    1 adet soğan
    2 yemek kaşığı salça
    2 yemek kaşığı margarin
    1 litre sıcak su
    Yarım su bardağı erişte
    Terbiyesi için
    1 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 yemek kaşığı un

    Köftesi için:
    150 gr çekilmiş et (kıyma)
    2 yemek kaşığı köftelik bulgur
    Tuz, karabiber, pulbiber
    1 yemek kaşığı un

    Hazırlanışı

    İlk olarak köfte malzemelerini (un hariç) güzelce yoğurup top top köfteleri yapıyoruz ve 1 kaşık unu bir tabağın içine koyarak hazırladığınız köfteleri üzerine alın. Böylece köftelerin dış yüzeyleri una bulansın. Diğer taraftan;
    Tencereye yağı koyarak rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. 2 yemek kaşığı salça ekleyin ve 1 litre kaynar su ilave edin. Daha sonra köfteleri ilave edin. Köfteler 5-10 dakika kadar piştikten sonra içine erişte ekleyin. Erişteler pişene kadar kaynatın. Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için un, yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpın ve çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi ekleyin. 4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatın.

    Servis etmeden önce tereyağlı naneli yağ kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun…

    Not: Çorbanın kesmemesi için tuzunu sonradan ilave edin

    Fırında Kabak Graten

    [​IMG]
    Malzemeler:

    2 adet iri kabak
    1 adet haşlanmış tavuk göğsü
    tuz, karabiber

    Beşamel sos için:
    1 buçuk yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
    3 yemek kaşığı un
    1 su bardağı süt
    Yapılışı:

    Kabakları soyduktan sonra boyuna 2′ye kesip haşlayın. Diğer taraftan beşamel sosunu hazırlayın. Bunun için bir tavaya margarini alıp eritin ve unu ilave edin. Unu yağda biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ilave edip çırpma teli ile çırpın. Bu şekilde koyulaşıp kaynayana kadar pişirin. Kabakların pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edin. Pişmişseler nazik bir şekilde fırın kabına alın. İçlerini yemek kaşığı yardımı ile sandal gibi boşaltın. Boşalttığınız yeri önceden haşlayıp didiklediğiniz ve baharat koyduğunuz tavuk etleri ile doldurun. Tavukların üzerini beşamel sosu ile kapatıp fırına sürün. 160 derecede üzerleri kızarana dek pişirin.

    Şarlot
    [​IMG]



    Malzemeler;

    1 paket kakaolu petibör bisküvi
    1 paket sade petibör bisküvi
    2 adet elma
    2 paket sade krem şanti
    4,5 su bardağı süt
    1 paket çikolata sosu
    Hazırlanışı;
    2 su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayın. 2,5 su bardağı süt ile çikolata sosunu hazırlayın. Bisküvileri kırın, içine kabuğu soyulmuş elmaları küçük küçük doğrayın (rendelemeyin sulanır) Elmaları ve kırılmış bisküvileri karıştırın ve 2 yemek kaşığı süt ilave edip tekrar harmanlayın. Krem şantinin yarısını bisküvilere karıştırıp tepsiye dökün ve üzerini düzleyin. Kalan krem şantiyide üzerine dökün. En üstünede çikolata sosunu döküp buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra soğuk servis yapın.
     



  2. Cevap: İftar İçin Yemek Tarifleri

    Oruç oruç canım çekti..
     



  3. Cevap: İftar İçin Yemek Tarifleri

    Nefis bir menü olmuş.Gerçi oraya ne koysanız da şuan eminim canımız yine çekecek:)