İftar için güzel bir menü

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 19 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    İftar için güzel bir menü

    [​IMG]
    Bugün akşam iftar için hep birlikte güzel bir sofra hazırlayacağız. Bugün yapacağımız yemekler yine çok güzel ve leziz.

    • Ayran Aşı Çorbası
    • Mantarlı Et Sote
    • Fırın Makarna
    • Lokma
    Ayran aşı çorbasının yapılışını hemen anlatalım.

    Malzemeler:

    300 gr. aşurelik buğday

    1300 gr. yoğurt

    4 çorba kaşığı un, tuz

    2 tane kuru soğan

    1 avuç kişniş otu

    Zeytinyağı ve kuru nane

    Yapılışı:

    Aşurelik buğdayı akşamdan soğuk suya ıslatın. Bir gece suda bekleyen buğday çorbamız pişene kadar suda kalsın.

    Zeytinyağında soğan ve kişniş otu ile iyice kavrulur. Bu işlem sırasında yoğurduğunuz koyu ayran haline gelene dek suyla karıştırın.

    Büyük bir tencereye su koyulur içine ıslatılmış buğdaylar ve koyu ayran kıvamındaki yoğurt koyulur, karışım kaynayana kadar karıştırılır ve kaynayınca içine tuz ve soğanlı kişniş otu kavurması koyulur, tekrar iyice karıştırılarak özleşmesi sağlanır daha sonra ocağın altı kısılarak on dakika kadar daha pişirilir.