İda Mantısı tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 20 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli İda Mantısı tarifi
    İda Mantısı nasıl yapılır
    İda Mantısı
    mantı tarifleri

    [​IMG]

    Malzemeler

    Hamuru için:
    2 adet yumurta
    1 kahve fincanı yoğurt
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Yarım çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    İçi için:
    Yarım kg tavuk kıyma
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı haşlanmış pirinç
    Tuz, karabiber
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Üzeri için:
    4 diş sarmısak
    1 kase yoğurt
    Tereyağı, kırmızıbiber

    Yapılışı
    HAMUR malzemesinin tümünü derin bir kapta, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. 15 dakika dinlendirip, 3 parçaya ayırın. Her birini un yardımıyla 2 mm kalınlığında açın. Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar çıkartın. İçi hazırlamak için, tavuk kıyması ve kıyılmış soğanı tereyağında kavurup ocaktan alın. Pirinç, tuz ve karabiberi ilave ederek, karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi yuvarlak hamurların ortasına paylaştırıp kapatın. Hamurların kenarlarına çatal ucu bastırarak şekil verin. Kızgın sıvıyağda kızartarak servis tabağına alın. Üzeri için, sarmısakları incecik kıyarak yoğurtla karıştırın. Kırmızıbiberi tereyağında kızdırın. Mantının üzerine yoğurtlu karışımı, onun da üzerine kırmızıbiberli karışımı gezdirerek servis yapın.

    alıntı