İçli Tava Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli İçli tava tarifi
    İçli tava malzemeleri
    hamsili içli tava

    Malzemeler :

    1 kg hamsi
    1/2 kg pirinç
    3 baş orta boy soğan
    2 kahve fincanı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1,5 kahve fincanı çam fıstığı
    1 su bardağı ayçicek yağı
    Yeteri kadar tuz
    300 gr. tereyağ

    [​IMG]
    yemeğinin hazırlanışı:
    İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç çam fıstığıyla birlikte soğanın içine katılır. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır. Tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir. Diğer tarafta hamsiler kılcıklarından ayrılarak fileto haline getirilir. Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir. Pişen ve henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuş üzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne boşaltılır. Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır. Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.