İçli Tatlı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 18 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. İçli Tatlı Tarifi Resimli
    İçli Tatlı Tarifi
    Resimli İçli Tatlı Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler :

    Yarım su bardağı süt

    1 yumurta

    200 gr. oda sıcaklığında margarin

    3,5 su bardağı un

    1 paket kabartmatozu

    1 tutam tuz

    İç malzemesi :

    1,5 su bardağı ceviz içi veya fındık, bağdem

    1 çay kaşığı tarçın

    Şerbeti :

    4 su bardağı su

    4 su bardağı şeker

    Yarım limonun suyu

    Yapılışı :

    Önce şerbetini kaynatın. Kıvamı koyulaşmaya yüz tutunca limonu dökün. 1-2 dakika sonra altını kapatın. Soğumaya bırakın.

    Malzemeleri sırası ile koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı yuvarlak bir şekilde açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı iç malzemesi koyun. Ağzını kapatarak toplar halinde tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamanıza gerek yok.

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.

    Fırından çıkardıklarınızı küçük bir tepsiye alın. Soğuyan şerbeti üzerine dökün. Vakit vakit şerbeti içine iyi alması için ters ters çevirin.

    Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir.

    Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.