içli köfte

'Damak Keyfi' forumunda Elif tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    MALZEMELER

    Dış Malzemesi

    1/2kilo ince bulgur

    1/2 kilo orta boy bulgur

    1/2 kilo yağsız sinirsiz kıyma

    2 avuç un

    2 yemek kaşığı biber salçası

    Pulbibier ,tuz , kimyon

    İç Malzemesi

    1 kilo yağlı kıyma

    5 adet kuru soğan

    150 gram iri çekilmiş ceviz

    1,5 paket margarin

    Tuz ,karabiber, nane, pulbiber, kimyon

    1/2 demet maydonoz



    YAPILIŞI

    Dışının Hazırlanması

    Bulgur soğuk suyla kısır gibi az suyla ıslatılır, yarım saat bekler ilk önce salça

    ve baharatlarla bulgur yoğrulur sonra et ilave edilip eller soğuk su ile ıslatılıp

    sakız gibi olana kadar yoğrulur, 2 avuç un ilave edilip tekrar yoğrulur.

    İçinin Hazırlanması

    Soğanlar küçük doğranır süzgeçte yıkanır eritilmiş yağda soğanlar kavrulur kıy-

    ma ilave edilir iyice kavrulur tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane ilave edilir,

    ateşten alınır maydonozu cevizi katılır soğutulup buzlukta donması beklenir.

    Hazırlanması

    Yoğurduğumuz bulgurlu , etli hamurdan yumurta kadar kopartılıp çok ince açılır

    iç malzemesi konulup kapatılır kaynayan tuzlu ve az limon sıkılmış suda 5 dakika

    haşlanır.

    NOT: İstenirse yağda kızartılır.
     



  2. mmmm..harika görünüyor..Paylaşımın için teşekkürler Elif:f40: