İçli köfte,patatesli içli köfte, degişik içli köfte tarifleri resımli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 17 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli İçli köfte tarifi nasıl yapılır
    MALZEMELER

    * 750 gr dana kıyması(iki kere çekilmiş)
    * 1,5 su bardağı ince bulgur
    * 3-4 yumurta(1 tanesi hamura 2-3 tanesi kızartırken kullanılacak.;
    * 1 Avuç ceviz içi
    * 1 çorba kaşığı çam fıstığı
    * 1 çorba kaşığı kuş üzümü
    * 3 soğan
    * 1 torba kaşığı margarin
    * 1 su bardağı zeytinyağ
    * 2 kahve kaşığı karabiber ve tuz
    * 2 kahve kaşığı kimyon
    * 1 kahve kaşığı kırmızı biber 1 demet maydanoz

    İçli Köfte


    [​IMG]
    İçli Köfte tarifi

    1— İnce doğranmış soğan,çam fıstığı ve margarin kavrulur.Kıymanın yarısı ilave edilir.Suyunu çekince,tuz,karabiber kimyon,dövülmüş ceviz,kuş üzümü ve kıyılmış maydanoz konup karıştırılır.
    2— ince bulgur ile Kıymanın diğer yarısı,tuz, karabiber, kırmızı biber ve 1 yumurta,ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
    3— Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır.
    4— Hazırlanan iç köftelere doldurulup delik büzülerek küçültülür.İyice kapanınca ıslak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.
    5— Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlanır.(Suyu kaynatma) İçli köfteler delikli kepçe ile alınıp çatalla çarpılmış yumurtaya batırılır kızgın zeytinyağda kızartılır.

    Patatesli İçli Köfte


    Malzemeler


    * 1 Kg.patates,
    * 4 Yumurta(sarılari içine,akları ayrılacak
    * Kızartmak için)1 bayat ekmeyin içi,
    * Tuz karabiber,
    * 250 gr kıyma,
    * 1 tane soğan,
    * Yarım demet maydanoz,
    * 2 Yemek kaşığı sıvı yağ.
    * 2 Kaşık nişasta

    patetesli_icli_kofte
    [​IMG]
    Patatesli İçli Köfte Tarifi:

    1 – Patatesler haşlanıp soyulacak ve püre haline getirilecek.bir bayat ekmeğin içi üstüne ufalanacak.4 yumurtanın sar1s1 içine konulacak. 2 – Tuz karabiber konup yoğrulacak.katı bir hamur elde edilecek.
    İÇİNİN HAZIRLANIŞI :tencereye yağ konup kızdırılacak.kıyma kavrulacak,üstüne soğan rendelenecek ve kavrulacak.tuz karabiber ve maydonoz ilave edilecek.soğumaya bırakılacak.Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılıp içi oyulacak ve soğutulmuş kıymadan doldurulup kapatılacak ve yumurta şekli verilecek.bütün köfteler hazırlandıktan sonra 4 yumurtanın akı 2 kaşık nişasta ile çırpılacak. Köfteler bu bulamaca batırılarak kiızgın yağda kızartılacak.servis tabağına alınan köfteler maydonoz ile süslenecek.AFİYET OLSUN.

    Başka Bir Tarif
    [​IMG]
    Malzemeler


    750 Gr.dana kıyması (İki kere çekilmiş)
    1,5 Su bardağı ince bulgur
    3-4 yumurta ( 1 Tanesi hamura 2-3 tanesi kızartırken kullanılacak)
    1 Avuç ceviz içi
    1 Çorba kaşığı çam fıstığı
    1 Çorba kaşığı kuş üzümü
    3 Soğan
    1 Çorba kaşığı margarin
    1 Su bardağı zeytinyağı
    2 Kahve kaşığı karabiber ve tuz
    2 Kahve kaşığı kimyon
    1 Kahve kaşığı kırmızı biber
    1 Demet maydanoz

    icli Köfte
    Yapılışı:


    *** İnce doğranmış soğan,çam fıstığı ve margarin kavrulur.Kıymanın yarısı ilave edilir.Suyunu çekince tuz,karabiber,kimyon,dövülmüş ceviz ,kuş üzümü ve kıyılmış maydanoz konup karıştırılır.

    *** İnce bulgur ile kıymanın diğer yarısı ,tuz,karabiber,kırmızı biber ve 1 yumurta ;ara sıra su serperek iyice yoğrulur.

    *** Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır.

    *** Hazırlanan iç doldurulup delik büzülerek küçültülür.İyice kapanınca ıslak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.

    *** Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlanır.(Suyu kaynatmalı) Delikli kepçe alınıp çatalla çarpılmış yumurtaya batırılır kızgın zeytinyağda kızartılır

    Başka Bir Tarif



    Malzemeler


    1 kilo patates
    3 su bardagı ince bulgur
    3 yumurta
    kıyma
    baharat

    Tarifi


    Patatesleri haşlıyoruz sonra sıcakken soyup rendeliyoruz içine ince bulguru koyuyoruz yumurtaları istege göre baharat tuz la beraber azıçık yuğuruyoruz katı bir hamur kıvamında sonra şekil verip içine soganla ve baharatla kavrulmuş kıymayı içine koyuyoruz kızgın yagda pişiriyoruz…. afiyet olsun