İçli köfte nasıl yapılır?

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 21 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. İçli köfte nasıl yapılır haşlama İçli köfte nasıl yapılır tarifleri
     



  2. Cevap: İçli köfte nasıl yapılır?

    İçli köftenin malzemeleri:
    3 Su bardağı köftelik ince bulgur
    250 gr kıyma
    1 soğan
    2 Çorba kaşığı un
    Tuz, kırmızıbiber,karabiber

    İçi İçin;
    Yarım kg kıyma
    3 tane soğan
    Sıvıyağ
    Ceviz içi
    Tuz, karabiber

    [​IMG]

    İçli köftenin yapılışı: Bulguru genişçe bir tepsiye koyunuz. Ortasını açıp soğan rendesi, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve yarım su bardağı su koyup yoğurunuz. Ara sıra eli ıslatarak, bulgur birleşip, özleşinceye kadar yoğurmaya devem ediniz. Kıymayı katıp 10 dakika daha yoğurunuz.
    Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç arasında yuvarlayınız. Parmak yardımı ile ve avuç içinde döndürerek ve mümkün olduğu kadar kenarlarını inceltip içini oyunuz. Oyuk kısma hazırlanan içten üstte biraz boşluk bırakarak doldurunuz. Ağız kısmını küçültüp, yine avuç içinde döndürerek kapatıp yuvarlayınız. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayınız.
    İçinin hazırlanması: Yağlı kıymaya ince kıyılmış soğan ve 2 çorba kaşığı su ilavesi ile hafif hararetli ısıda karıştırarak on dakika pişiriniz. Çekilmiş ceviz içi, kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp karıştırınız.
    Orta büyüklükte tencereye 8 - 10 su bardağı su koyup tuz atarak kaynatınız. Hazırlanan köftelerden 8 - 10 tane içine atıp kapağını örtünüz. 10 - 12 dakika pişirip kevgirle pişenleri alınız. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp sıcak servis yapınız.


    alıntı