Içeriklerine Göre Besin Grupları

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda Sitem tarafından 27 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Içeriklerine Göre Besin Grupları nelerdir
    Besin Grupları Nelerdir?


    Yağlar
    Tereyağı,margarin,
    bitkisel yağlar, balıkyağı
    A ve D vitaminleri,temel yağ asitleri

    Sebzeler
    Lahana, Brüksel lahanası, ıspanak, taze fasülye, kabak, salatalık, marul, kereviz
    Kalsiyum,klor,flor,krom,
    kobalt,bakır,çinko,
    magnezyum,potasyum,
    sodyum,manganez gibi çeşitli mineraller

    Ekmek ve tahıl ürünleri
    Kepekli ekmek,
    şehriye, pilav, makarna
    Protein,karbonhidrat,
    B vitaminleri,demir, kalsiyum

    Turunçgiller
    Portakal,limon,
    greyfurt
    A ve C vitaminleri

    Proteinli besinler
    Tavuk,balık,et,
    sakatat, yumurta, peynir, fındık
    Protein,yağ,demir, D ve
    başta B12 olmak üzere B vitaminleri (B12 vitamini sadece hayvansal gıdalarda bulunur)

    Süt ve süt ürünleri
    Süt,kaymak,yoğurt, peynir, dondurma
    Protein, yağ, kalsiyum,
    A, D ve C vitaminleri

    Diğer sebze ve meyveler
    Patates, pancar, mısır, havuç, karnabahar, ananas, kayısı, elma, muz, erik, çilek
    Karbonhidratlar, A,
    B ve C vitaminleri