İçeriklerine Göre Besin Grupları Tablosu

Konusu 'Sağlık Rehberi' forumundadır ve violette tarafından 28 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. violette Üye

    İçeriklerine Göre Besin Gruplarının Tablosu
    İçeriklerine Göre Besin Grupları


    Ekmek ve tahıl ürünleri
    Kepekli ekmek,
    şehriye, pilav, makarna
    Protein,karbonhidrat,
    B vitaminleri,demir, kalsiyum

    Turunçgiller
    Portakal,limon,
    greyfurt
    A ve C vitaminleri

    Yağlar
    Tereyağı,margarin,
    bitkisel yağlar, balıkyağı
    A ve D vitaminleri,temel yağ asitleri

    Sebzeler
    Lahana, Brüksel lahanası, ıspanak, taze fasülye, kabak, salatalık, marul, kereviz
    Kalsiyum,klor,flor,krom,
    kobalt,bakır,çinko,
    magnezyum,potasyum,
    sodyum,manganez gibi çeşitli mineraller

    Proteinli besinler
    Tavuk,balık,et,
    sakatat, yumurta, peynir, fındık
    Protein,yağ,demir, D ve
    başta B12 olmak üzere B vitaminleri (B12 vitamini sadece hayvansal gıdalarda bulunur)

    Süt ve süt ürünleri
    Süt,kaymak,yoğurt, peynir, dondurma
    Protein, yağ, kalsiyum,
    A, D ve C vitaminleri

    Diğer sebze ve meyveler
    Patates, pancar, mısır, havuç, karnabahar, ananas, kayısı, elma, muz, erik, çilek
    Karbonhidratlar, A,
    B ve C vitaminleri