İçeriklerine Göre Besin Grupları Tablosu

Konusu 'Sağlık Rehberi' forumundadır ve Meryem tarafından 28 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. Meryem

    Meryem Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2011
    Mesajlar:
    3.373

    İçeriklerine Göre Besin Gruplarının Tablosu
    İçeriklerine Göre Besin Grupları


    Ekmek ve tahıl ürünleri
    Kepekli ekmek,
    şehriye, pilav, makarna
    Protein,karbonhidrat,
    B vitaminleri,demir, kalsiyum

    Turunçgiller
    Portakal,limon,
    greyfurt
    A ve C vitaminleri

    Yağlar
    Tereyağı,margarin,
    bitkisel yağlar, balıkyağı
    A ve D vitaminleri,temel yağ asitleri

    Sebzeler
    Lahana, Brüksel lahanası, ıspanak, taze fasülye, kabak, salatalık, marul, kereviz
    Kalsiyum,klor,flor,krom,
    kobalt,bakır,çinko,
    magnezyum,potasyum,
    sodyum,manganez gibi çeşitli mineraller

    Proteinli besinler
    Tavuk,balık,et,
    sakatat, yumurta, peynir, fındık
    Protein,yağ,demir, D ve
    başta B12 olmak üzere B vitaminleri (B12 vitamini sadece hayvansal gıdalarda bulunur)

    Süt ve süt ürünleri
    Süt,kaymak,yoğurt, peynir, dondurma
    Protein, yağ, kalsiyum,
    A, D ve C vitaminleri

    Diğer sebze ve meyveler
    Patates, pancar, mısır, havuç, karnabahar, ananas, kayısı, elma, muz, erik, çilek
    Karbonhidratlar, A,
    B ve C vitaminleri