Içeriklerine Göre Besin Grupları Nelerdir

'Sayısal Dersler' forumunda Meryem tarafından 27 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Içeriklerine Göre Besin Gruplarının listesi
    Içeriklerine Göre Besin Grupları


    Ekmek ve tahıl ürünleri:
    Kepekli ekmek, şehriye, pilav, makarna, Protein, karbonhidrat, B vitaminleri, demir, kalsiyum

    Turunçgiller:
    Portakal, limon, greyfurt, A ve C vitaminleri

    Yağlar:
    Tereyağı, margarin, bitkisel yağlar, balıkyağı, A ve D vitaminleri, temel yağ asitleri

    Sebzeler:
    Lahana, Brüksel lahanası, ıspanak, taze fasülye, kabak, salatalık, marul, kereviz, Kalsiyum, klor, flor, krom, kobalt, bakır, çinko, magnezyum, potasyum, sodyum, manganez gibi çeşitli mineraller

    Proteinli besinler:
    Tavuk, balık, et, sakatat, yumurta, peynir, fındık, Protein, yağ, demir, D ve
    başta B12 olmak üzere B vitaminleri (B12 vitamini sadece hayvansal gıdalarda bulunur)

    Süt ve süt ürünleri:
    Süt, kaymak, yoğurt, peynir, dondurma, Protein, yağ, kalsiyum, A, D ve C vitaminleri

    Diğer sebze ve meyveler:
    Patates, pancar, mısır, havuç, karnabahar, ananas, kayısı, elma, muz, erik, çilek, Karbonhidratlar, A, B ve C vitaminleri