İç Pilavlı Piliç Dolması

'Damak Keyfi' forumunda Büsra tarafından 30 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. İç Pilavlı Piliç Dolması tarifi
    İç Pilavlı Piliç Dolması nasıl yapılır
    İç Pilavlı Piliç Dolması

    [​IMG]

    Malzemeler:
    1 adet fırında kızarmış bütün tavuk
    500 gr iyi kalite pirinç
    125 gr tereyağı veya margarin
    4 veya 5 bardak et suyu veya normal kaynamış su
    80 gr dolma fıstığı
    80 gr kuş üzümü
    200 gr incef küp şeklinde doğranmış kuzu ciğeri
    yarım bağ ince kıyılmış dereotu
    yeteri kadar tuz
    yeteri kadar karabiber
    yeteri kadar yenibahar
    2 adet ince, küp şeklinde doğranmış kuru soğan

    Hazırlanışı: Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin. Tencereyi ocağın üzerine koyun. İçine yağı koyun ve altını yakın. 80 gr dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
    Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin. Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün. Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun. Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin.
    Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın. Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun. Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.

    Alıntı....