İç Pilavlı Biftek Sarma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 4 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli İç Pilavlı Biftek Sarma Tarifi
    İç Pilavlı Biftek Sarma nasıl yapılır

    Malzemeler
    1 kg biftek
    1/2 su bardağı pirinç
    3 soğan
    1 çorba kaşığı fıstık
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 küp şeker
    zeytinyağı
    yenibahar
    tuz
    sarımsak
    [​IMG]
    Hazırlanışı

    Etler bir gece önceden zeytinyağı, soğan, sarımsak, karabiber ve tuz karışımında bekletilir. Bir tencereye yağ koyulur ve soğanlar kavrulur. İçine fıstık ve kuş üzümü atılır. Yıkanmış pirinç eklenir ve karıştırılır. Baharatları da atılarak biraz diri olarak pişirilir.

    Hazırlanan bu iç etlerin içine koyulur ve sarılır. Bunlar bir tepsiye dizilir ve tepsini üstü folyo ile kapatılır, 200 derecede etler pişirilir.