İç Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 11 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. İç Pilavı nasıl yapılır
    İç Pilavı hazırlanışı




    İç Pilavı malzemeleri:


    1 tane taze soğan
    2 su bardağı su
    2 su bardağı baldo pirinç
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı kuşüzümü
    2 çorba kaşığı dolma fıstığı
    1 tatlı kaşığı nane
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı tarçın
    2 adet kesme şeker
    Yarım demet dereotu
    Sıvıyağ
    Tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber


    İç Pilavı hazırlanışı:

    Birçok pilav çeşidinde de olduğu gibi ilk önce pirinci ayıklayıp, tuzlu sıcak suda en az bir saat bekletin.
    Nişastası gidinceye kadar bolca yıkayın ve süzün.
    Bir tencereye tereyağı ile yemeklik doğradığımız soğanı koyup pembeleştirelim.
    Daha sonra tencereye iki su bardağı suyu, tuzu, şekeri, tane karabiberi ilave edelim. Kaynayınca pirinci de ekleyip, karıştıralım.
    Üzerine de kuş üzümünü serpip, 15 dakika daha pişirelim.
    Ayrı bir tavada dolma fıstığını bir çorba kaşığı sıvıyağla kavuralım.
    Pilava; fıstığı, ince kıydığımız dereotunu, naneyi, yenibaharı, tarçını ilave edip, harmanlayalım
    Pilavımız artık hazır hale gelmiştir. Servis yapabilirsiniz…

    Afiyet olsun...


    [​IMG]