iç pilav tarifi oktay usta

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. iç pilav yemeği,iç pilav tarifi, oktay usta iç pilav tarifi,iç pilav yapılışı,iç pilav nasıl yapılır,
    Oktay Usta'nın iç pilav tarifi,

    [​IMG]
    İç pilav için malzemeler
    2 su bardağı pirinç
    3 bardak et veya tavuk suyu
    3 çorba kaşığı yağ
    1 orta boy soğan
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Çeyrek kuzu ciğeri veya tavuk katısı, ciğeri, yüreği
    1 çorba kaşığı çam fıstığı
    2 çorba kaşığı siyah üzüm
    1 demet dereotu
    Tuz,Karabiber
    1 kahve kaşığı tarçın
    1 kahve kaşığı yenibahar

    İç pilav yapılışı

    Bir tavaya bir kaşık yağ koyup kızdırın. Bunun içine leblebi kadar doğranmış kuzu ciğeri veya tavuk sakatatını koyup, sote edin. Tavayı ateşten indirip bir tarafa bırakın. Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, soğanı pembeleştirin. Üzerine çam fıstığını atın ve rengi değişene kadar kavurun. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edin ve 2-3 kez karıştırarak kavrulduktan sonra sıcak et veya tavuk suyu koyun. Karabiber, tuz, yenibahar, tarçın, toz şeker, siyah üzüm, kıyılmış dereotu iave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra sote edilmiş sakatatı ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın.