İç Baklalı Yaprak Sarması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 3 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. İç Baklalı Yaprak Sarması
    Resimli İç Baklalı Yaprak Sarması Tarifi
    İç Baklalı Yaprak Sarması nasıl yapılır,
    İç Baklalı Yaprak Sarmasının Tarifi Resimli yapılışı


    [​IMG]

    Malzemeler

    • 1 komposto kösesi iç bakla

    • 1 kase pirinç

    • 3 adet soğan

    • 1 kahve fincanı yağ

    • 3 dal taze nane

    • 1/2 demet dereotu

    • 250 gr. asma yaprağı

    • 1 kesme şeker

    • 1 adet limon suyu


    İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi

    1 Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin.

    2 Birkaç kez Çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.

    3 Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın. Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın.

    4 Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerinde gezdirin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin.