İç Baklalı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 11 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. İç Baklalı Pilav Tarifi Resimli
    İç Baklalı Pilav Tarifi


    İç Baklalı Pilav Malzemeleri:
    1,5 su bardağı pirinç
    2 su bardağı etsuyu
    1 su bardağı iç bakla
    3 tane taze soğan yaprağı
    1 adet kesmeşeker
    4-5 damla limon suyu
    Dereotu
    Tuz, karabiber
    Sıvıyağ

    [​IMG]


    İç Baklalı Pilavın Yapılışı: Baklaları suda haşlıyoruz. Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz. Ardından tuzlu sıcak suda ıslatıp 1-2 saat beklettiğimiz pirinçleri, suyunu süzerek baklalara ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Son olarak kıyılmış dere otunu, etsuyunu, kesmeşekeri, tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. 4-5 damla limon suyunu pilavın üzerine damlattıktan sonra pilavın üzerine kağıt havlu örterek, tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz.


    alıntı