İç Baklalı Enginar Tarifi -Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar yemeği resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 17 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu




  1. İç Baklalı Enginar

    [​IMG]

    Malzemeler:

    7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
    yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
    10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
    2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 limonun suyu
    2,5-3 su bardağı kaynamış su
    1 tatlı kaşığı tuz
    yarım demet dereotu

    Hazırlanması:

    Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun.
    Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin. Enginarları ilave edin. Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin.
    Pişince tuzunu ilave edin. Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın. (Zeytinyağlı yemekler kendi tencerelerinde soğursa daha lezzetli oluyorlar) İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.