İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri

Konusu 'Türkiye ile ilgili' forumundadır ve Ezlem tarafından 27 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye

    İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri nelerdir




    İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri

    Ankara Tavası (Ankara)

    Arabaşı (Eskişehir)

    Arabaşı (Yozgat)

    Baduç kavurması

    Bamya Çorbası (Aksaray)

    batırık (Seydisehir)
    Bayram Könbe

    Beypazarı sarması

    Börek Çorbası (Kayseri)

    Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)

    Cevizli Tatlı (Eskişehir)

    Çiğ Börek (Eskişehir)

    Çiğleme (Aksaray)
    Çorum Baklavası

    Çubuk Turşusu

    DİVRİĞİ PİLAVI

    Düğün pilavı (Konya)

    ERCİYES SALATASI

    Eskişehir Çöreği
    Etli ekmek (Konya)
    Fakir Baklavası (Çorum)

    Fırında Ankara tavası

    Gabaklaş (Ankara)

    Gendeme (Kırşehir)

    Gömme (Ekmekli Et)

    HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)

    Hasirde (Kırşehir) (

    Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)

    Helle Aşı (Sivas)

    Hoşmerim (Çankırı)

    HUNNAK

    HURMA TATLISI (Sivas)

    İrmik helvası (Konya)

    İskilip Dolması (Çorum)

    Kandil Makarnası (Nevşehir)

    Kapama(Eskişehir)

    KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)

    Karaçuval Helvası(Çorum)

    KAYSERI MANTISI

    Kayseri Köftesi

    Keşkek

    Keşkek (Çorum)

    Kıkırdak çorbası (Konya)

    KIRŞEHİR KÖFTESI

    Kirtimburt (Kayseri)

    KÖBETE(Eskişehir)

    Kuru (Beypazarı)

    Madımak (Yozgat)

    Mantarlı Borani (Çorum)

    Mumbar (Aksaray)

    Nevzine (Kayseri)

    NOHUTLU YAHNİ(KONYA)

    Pastırmalı Börek (Kayseri)

    Pastırmalı Pide(Kayseri)

    Patlıcan orta (Konya)

    Pehli (Kayseri)

    Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Piravu Mantısı (Kayseri)

    Soğanlama (Ankara)

    Soğanlama (Kırşehir)

    Sulaç (Karaman)

    Sülbiye(Akşehir)

    ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)

    Şöbiyet (Yozgat usulü)

    Tabahruhu

    Tatar Böreği (Eskişehir)

    Tepsi Mantısı (Kayseri)

    Tırhıt (Sivas)

    Toyga Çorbası (Konya)

    Yağlama (Kayseri)

    Yangıç (Çorum)

    Yoğurt Çorbası (Kırşehir)

    Yoğurtlaç (Kayseri)

    Yozgat Böreği

    Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı)
    Son düzenleyen: Moderatör: 25 Aralık 2012