İç Anadolu Bölgesinin Pancar Üretim Miktarı

'Ders notları' forumunda anniccha tarafından 9 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. İç Anadolu Bölgesinin Pancar Üretimi Nasıldır
    İç Anadolu Bölgesinin Tarım Üretimi
    İç Anadolu Bölgesinin Pancar Üretim Nerde Yapılır

    İç Anadolu gibi iklimin çok sert olmadığı bölgelerde hem kök verimi hem de şeker varlığının yüksek olduğu en iyi pancar bölgeleridir.


    Şeker pancarı üretimi; bitkisel ve hayvansal üretimin gelişmesine, azami derecede endüstriyel girdiler kullanılmasına, toprakların fiziki yapıları ve ekolojik dengenin iyileşmesine katkı sağlamakta, kendinden sonra ekilecek ürünlerin verimlerini azami ölçüde arttırmaktadır. Alternatif tarım ürünleri olan ayçiçeğine göre 5, Buğdaya göre 20 kat daha fazla istihdam oluşturmakta, buğday ve ayçiçeğine göre ise 2 kat daha makineli tarımın yapılmasına olanak sağlamaktadır.