İç Anadolu Bölgesinin Meyveleri

'Türkiye ile ilgili' forumunda YAREN tarafından 22 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Meyveler

    İç Anadolu Meyveleri

    İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri

    Tahıl (özellikle buğday,arpa, çavdar, yulaf)
    Şeker Pancarı
    Elma
    Armut
    Sebze (baklagiller – fasulye, nohut, mercimek, bakla)
    Ayçiçeği
    Badem
    Patates

    Sebze : Sulamanın yaygın olmayışı sebze tarımını olumsuz etkilemiştir. Sulanabilen yerlerdeki sebze üretimi yetersiz kalmaktadır.

    Meyve : Volkanik alanlarda bağcılık gelişmiştir. Kayısı gibi meyve üretimi yaygındır

    Tarım Ürünleri

    Tahıllar : En önemli buğday ve arpa üretim alanı Konya Ovası’dır. Burayı Ankara, Yozgat ve Kayseri takip eder.

    Baklagiller : Nohut, fasulye, yeşil mercimek gibi baklagillerin üretimi önemlidir. Bu ürünler üretimde ilk sırayı alır. Konya ve Yozgat mercimek üretiminde birinci sırada gelir.

    Patates : Üretiminde bölge ilk sırayı alır. Niğde ve Nevşehir’de üretilir. Buralardaki volkanik arazi patatesin büyümesi açısından çok elverişlidir.

    Şekerpancarı : Sulama yapılan yerlerde özellikle Konya, Eskişehir ve Aksaray’daki tarım alanlarının büyük bölümü şekerpancarına ayrılmıştır.