İç anadolu bölgesinin meşhur yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 9 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

  1. İç anadolu bölgesi meşhur yemekleri,
    İç anadolu bölgesinin meşhur yemekleri nelerdir,
    İç anadolunun meşhur yemekleri


    Çorbalar: Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, toyga çorbası

    Et Yemekleri: Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siyer.

    Pilavlar: Bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıtpıt pilavı.

    Köfteler: Kadınbudu köfte, mucirim köftesi, yumurtalı köfte, tohma, tiritli köfte.

    Dolmalar: Efelek dolması, mantı, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma, yaprak dolması.

    Börekler - Çörekler: Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kana, kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı.

    Yemekler: Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe, göter, kaile, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tamtak tiridi, topaç.

    Hamur İşi Yemekler: Bazlama, cızlama, gözleme, nevizme, öllüğün körü, su böreği.

    Tatlılar - Kompostolar: Ayva boranası, baklava, bırtlak, daşlak, ekir, fıslak, höşmerim, kabak tatlısı, karga beyni, kar helvası, kaygana, köyter, omaç, perçem, saraylı, tiltil helvası, tuhafiye, zerdali boranası, zerdali hoşafı.

    Ekmekler: Bazlamacın, bezdirme, gizleme, çerpit, ebem ekmeği, kartalaç, kömbe, kete, saçkıran, şerit, yarımca.
     
Yükleniyor...
- İç anadolu bölgesinin Forum Tarih
iç anadolu bölgesinin su kaynakları Soru Cevap 11 Kasım 2012
iç anadolu bölgesinin en çok neyi meşhur Soru Cevap 30 Mart 2012
İç Anadolu Bölgesinin Ünlüleri Sorun Cevaplayalım 18 Ağustos 2011
Doğu Anadolu Bölgesinin Başlıca Tarım Ürünleri Türkiye ile ilgili 21 Haziran 2011